Genel Kültür Soruları – 10 Tane Genel Kültür Sorusu

Bu makalemizde sizler için 10 tane genel kültür sorusu hazırladık. Uzun kısa birbirinden farklı genel kültür sorularına ulaşmak için aşağı bakmanız yeterli olacaktır.

Zor genel kültür soruları hazırladık sizler için hazırladığımız birbirinden zor sorular ile bilginizi test edebilir, arkadaşlarınızla birlikte çözerek bilginizi kıyaslayabilirsiniz. Eğer beğendiyseniz veya herhangi bir sorunuz olursa yorumlara yazmayı unutmayın veya çekinmeyin. O zaman teste geçelim.

  • Genel Kültür Soruları

  • Soruların Cevapları

Genel Kültür Soruları

1. Kısım

1-)  Türkiye’ye adını veren ülke hangi ülkedir?

Cevap : Cevap İtalyanlar olacaktır. Türkiye’nin adı Türk etnik kimliğinin adından gelir. Sözcüğün günümüzdeki halinin orijinalı bugünkü Türkiye toprakları için ilk kez 12. yüzyılda İtalyanlar tarafından Orta çağ Latincesi kullanarak kullanılarak verilmiştir. Bu konuyu ordu da bir kitap fuarında son zamanlar da prof. dr. İlber Ortaylı tarafından ilk kez şu sözlerle dile getirmiştir. “Türkiye ismini verenler İtalyanlar. Bu benin icadım, benim yorumum değil yani. Türkiye yahut Türmeniya ismini dünyanın en zeki, en bilgili insanları vermiştir. İtalyanlar, Cenovalılar ve Venedikliler tarafından verilmiştir.

 

2-) İlk kez hangi ülkede modern futbol kuralları belirlenmiştir ve uygulamaya konmuştur?

Cevap : İngiltere’de olacaktı. İlk modern futbol kuralları 19. yüzyılın ortalarında Eton, Harrrow, Rugby, Winchester ve Sherwsbury adlı eğitim kurumları temsilcilerinin katılımıyla 1848 yılında Cambridge Üniversitesinde oluşturulan ve ilk yazılı futbol kuralları olma niteliği taşıyan Cambridge kuralları oluşturulmuştur.

 

3-) Osmanlı devletin’de ilk yerleşik genelev hangi Osmanlı padişahı zamanında açıldı?

Cevap : II. Mahmut olacaktı. İlk yerleşik genel ev 1812 yılında açılmıştır II. Mahmut zamanında açılmıştır.

 

4-) Dünyada en çok film üreten ülke hangi ülkedir?

Cevap : Hindistan olacaktı. Dünyada en çok film üreten ülke olan Hindistan’da filmlerin neredeyse dörtte biri Bollywood’da üretilmektedir.

 

5-) Tarihteki en genç dolar milyarderi kimdir?

Cevap : Bill Gates olacaktı. 1987’de 31 yaşındayken tarihteki en genç milyarder oldu. 12.9 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin adamıydı 1995’te.

2.Kısım

6-) “Hayranlarım Beni Öldürecek” paranoyasına kapılıp yüzlerce koruma eşliğinde sahneye silahla çıkan ünlü Rock’n Roll şarkıcısı kimdir?

Cevap : Elvis Presley olacaktı. Bir gün Bir gün konser öncesi aldığı tehdit yüzünden, bir süre sahneye özel korumalar ve üzerinde silahla çıktı.

 

7-) 1911 yılında çalınan şuan Fransa’daki Louvre Müzesinde sergilenen dünyaca ünlü, tam ününü de çalınmasından sonra kazanan, tablonun ismi nedir?

Cevap : Mona Lisa olacaktı. Mona Lisa tablosu, Louvre Müzesinden 1911 yılında çalındı. Tablonun çalındığı tam 12 saat sonra fark edildi  ve arama çalışmaları başlatıldı 49 dönümlük arazi didik didik edildi ama kanıt olarak sadece tablonun çerçevesi merdiven altı kuytu bir odada bulundu. Louvre Müzesi aranma süreci boyunca kapalı kaldı. Açıldığı zamansa insanlar tablonun olması gereken yerin boş olduğunu görmek için müzeye akın ediyorlardı. Böylelikle paha biçilemez Mona Lisa tablosu böyle ününü kazandı.

 

8 -) Dünyada en çok suikast girişimine maruz kalmış ve bu sayede Guınnes rekorlar kitabına adını yazdıran lider kimdir?

Cevap : Fidel Castro olacaktı. Büyük devrimci CIA tarafından tam tamına 49 yılda 638 kez başarısız suikast girişimi atlatmıştır. Kendisi 90 yaşında bir hastahane de hayata gözlerini yummuştur.

 

9-) 1974 Kıbrıs Harekatına Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri ambargo uygularken o zaman  Türkiyeyi destekleyen  liderin ismi nedir?

Cevap : Muammer Kaddafi olacaktı. Kendisi Amerikan ambargosu zamanında elindeki Amerikan silahları ve uçak yakıtı rezervlerini  Türkiye’ye verdi ve ayrıca kendi savaş uçaklarını ve füzelerini de Türkiye’nin kullanımına verdi.

 

10-) Zemini tamamen dümdüz olan ülke neresidir?

Cevap : Maldivler olacaktı. Dünyanın en düz yeri olma unvanını 16 metrelik rakımı ile Maldivlere aittir.

 

Benzer içerikleri şu kategoride bulabilirsiniz.

 

Bazı veriler vs. şu sitelerden alınmıştır :

webtekno, wikipedia, pegasusblog, wannart, dunyabulteni.


Önerilen İçerikler

Dünyada En Çok Oynanan Oyunlar

Dünya Düz Mü Yuvarlak Mı ?

Öncekini Oku

Sosyal Medya Güvenliği Nasıl Sağlanır Alınması Gereken Tedbirler Nelerdir?

Sonrakini Oku

Ücretsiz Google Sertifikası Nasıl Alınır – Dijital Pazarlama

3 yorum

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir