Genel Kültür Soruları – 50 Tane Genel Kültür Sorusu

Bugün sizler için farklı konu başlıklarına ayırdığımız birbirinden güzel 50 tane genel kültür sorusu hazırdık bu genel kültür soruları sayesinde bilginizi ölçebilir veya arkadaşlarınızla bilginizi kıyas edebilirsiniz. Umarım sizler de sizin için hazırladığımız genel kültür sorularını beğenirsiniz. Sorular, katogoriler halinde ve soruların cevaplarını makalenin sonunda bulacağınız bir biçimde ayarlandı. O zaman kendiniz test etmenin tam zamanı. 🙂

genel kültür soruları
Genel Kültür Soruları

Birçok Kategoriden Genel Kültür Soruları

Burada sizlere dört kategoriden; bilim, tarih, spor ve sanattan oluşan genel kültür soruları hazırladık. Her konu başlığının altında 10 tane soru bulunuyor. Bu dört kategoriden ayrı bir tane de karışık bir test bulunmakta. Testlerin en altında da soruların cevapları bulunmakta. Umarım eğlenceli vakit geçirirsiniz. İyi şanslar!

 

Bilimsel Genel Kültür Soruları

1. Güneş sisteminde yer alan en büyük gezegenin ismi nedir?

A) Satürn
B) Dünya
C) Venüs
D) Jupiter

2. Özel Görelilik Teorisi kime aittir?

A) Edgar Allan Poe
B) Thomas Edison
C) Leó Szilárd
D) Albert Einstein

3. “Diğer amaçların yanı sıra kurşun veya bakır gibi ana metalleri gümüş veya altına dönüştürmeye ve hastalıklar çare ve yaşamı uzatmanın bir yolunu keşfetmeye çalışan bir tür spekülatif düşünce.” Bu açıklama aşağıda belirtilen hangi bilim dalını açıklayan bir tanım olabilir?

A) Psikoloji
B) Sismoloji
C) Metafizik
D) Simya

4. Radyum ve polonyumu keşifi ile radyoloji alanında çığır açan, yaptığı keşiflerden ötürü de 2 defa nobel ödülü alan ünlü Polonyalı bilim insanının ismi nedir?

A) Kazimierz Funk
B) Henryk Zygalski
C) Joseph Rotblat
D) Marie Curie

5. En büyük kızılötesi uzay teleskopunun ismi nedir?

A) Herschel Uzay Gözlemevi
B) Büyük Macellan Teleskopu
C) Hubble Uzay Teleskopu
D) Büyük Sinoptik Araştırma Teleskopu

6. Termodinamiğin ilk yasası nedir?

A) Sıcaklık mutlak sıfıra yaklaştıkça, bir sistemin entropisi sabit minimum seviyesine yaklaşır.
B) Dengede olmayan izole bir sistemin entropisi zamanla artma eğiliminde olacak ve dengede maksimum değere yaklaşacaktır.
C) Enerji yokken var, varken yok edilemez… Ancak bu enerjinin biçimi değiştirilebilir.
D) Eğer iki cisim aynı sıcaklıklara sahipse, üçüncü bir cisimi de bu iki cisimin yanına getirildiğinde sıcaklık değişimi olmuyorsa bu üç dengenin sıcaklıkları eşittir.

7. Periyodik cetveli kim bulmuştur?

A) Henry Moseley
B) John Dalton
C) Gregor Mendel
D) Dmitriy Mendeleyev

8. Hangi Gezegen 450° C sıcaklık ile Güneş sisteminin en sıcak gezegenidir?

A) Merkür
B) Mars
C) Venüs
D) Uranüs

9. Dinamiti keşfeden ve kendi soyadını verdiği bir dernek ile her yıl insanlığın gelişimine katkı sağlamış kimselere ödül dağıtılmasını sağlayan ünlü kimayager kimdir?

A) Marie Curie
B) Sigmund Freud
C) Aziz Sancar
D) Albert Nobel

10. Şu ana kadar keşfedilmiş evrendeki en büyük yıldızın ismi nedir?

A) UY Scuti
B) Bellatrix
C) Gliese 179
D) WOH G64

uzay
Halkalar

Tarihi Genel Kültür Soruları

1. Türkiye’de kadınlar hangi yıllarda ilk kez seçme seçilme hakkını kazanmışlardır?

A) 1930 seçme 1934 seçilme
B) 1931 seçme 1934 seçilme
C) 1938 seçme 1939 seçilme
D) 1929 seçme 1934 seçilme

2. İstanbul’un fethinden sonra Osmanlı padişahlarının kendilerine, Roma imparatorluğunda Jül Sezardan sonra gelen tüm krallar gibi, Romanın Sezarı anlamına gelen bir ünvan edinmişlerdir, bu ünvanın adı nedir?

A) Rex de Roma
B) Kayser-i Rum
C) Kara-i Ruma
D) Fatih-i Rumeli

3. Dünyanın en eski yerleşim( 9000 yıllık)  yeri olarak kabul edilen Konya, Çatalhöyükü bulan, sonrasında bazı uydurma hikayelerden ve edinmiş olduğu bilgileri Türk yetkililerden gizlediği için sınırdışı edilen, ünlü arkeoloğun ismi nedir?

A) William Foxwell Albright
B) Halet Çambel
C) Kathleen Kenyon
D) James Mellaart

4. Dünyada ilk kez 5 farklı kıtanın ülkelerinin savaştığı savaşın ismi nedir?

A) Yedi Gün Savaşı
B) Birinci Dünya Savaşı
C) Otuz Yıl Savaşı
D) Osmanlı-Rus-Avusturya Savaşı

5. İngiltere’nin sex, uyuştururcu ve alkol sevdalısı kraliçesi kimdir?

A) II. Elizabeth
B) Kraliçe Berengeria
C) I. Elizabeth
D) Kraliçe Victoria

6. İngiltere’de yer alan ve yapımına M.Ö. 3100 de başlanan ve M.Ö. 1600’e kadar devam etmiş hakkında bir çok komple teorisi bulunan antik yapı nedir?

A) Uçalı Buluntuları
B) Orhun Kitabeleri
C) Warwick Kalesi
D) Stonehenge

7. İnterentin babası olarak bilinen, sağır olan karısı için interneti icat eden, kişi kimdir?

A) Vinton Cerf
B) Alexander Graham Bell
C) Philo Taylor Farnsworth
D) George Devol

8. Aşağıdaki olaylardan hangisi bir çağı kapatıp başka bir devrin başlamasına sebep olmuştur?

A) Amerika’nın kurulması
B) Kavimler Göçü
C) Batı Roma İmparatorluğunun yıkılması
D) Hz. Muhammed’e peygamberliğin tebliğ edilmesi

9.Hangi Osmanlı padişahı ömrü boyunca içki veya tütün tüketmemiştir?

A) Fatih Sulltan Mehmet
B) 2. Abdülhamit
C) 2. Beyazıt
D) Muhteşem Süleyman

10. Hz. İsa (onu silüetinde olan kişi) hangi gün çarmıha gerilmiştir?

A) 31 Aralık
B) 3 Nisan
C) 3 Aralık
D) 31 Nisan

Stonehenge
Stonehenge

Spor Temalı Genel Kültür Soruları

1. Efsane 2010-11 AC Milan kadrosunda aşağıdaki hangi oyuncu yoktur?

A) Alessandro Nesta
B) Filippo Inzaghi
C) Philippe Mexès
D) Gennaro Gattuso

2. 2012 FIFA Puskas yılın golü yarışmasını kazanan futbolcu kimdir?

A) Cristiano Ronaldo
B) Hamit Altıntop
C) Paolo Maldini
D) Miroslav Stoch

3. Kort tenisisin en prestijli turnuvası olan Grand Slam’in 2019 Fransa açık ayağını kazanan kadın tesisçi kimdir?

A) Mariya Şarapova
B) Ashleigh Barty
C) Serena Williams
D) Caroline Wozniacki

4. İlk on dokuz maçını nakavtla kazanan toplamda kırk dört maçını nakavtla kazanmış dünya şampiyonu, lakabı “İron” olan dümyaca ünlü boksör kimdir? 

A) Muhammed Ali
B) Jack Dempsey
C) Rocky Marciano
D) Michael Gerard Tyson(Malik Abdul Aziz)

5. Sporcuların çok para kazandığını biliyoruz; peki serveti en fazla olan sporcu kimdir?

A) Michael Jordan
B) Cristiano Ronaldo
C) Tiger Woods
D) David Beckham

6. 7 kez Dünya şampiyonu olmuş dünyaca ünlü Formula 1 pilotunun adı nedir?

A) Gilles Villeneuve
B) Max Verstappen
C) Sebastian Vettel
D) Michael Schumacher

7. Hangi teknik adam futbolculuk kariyerinde uyuştrucu kullanmıştır?

A) Fatih Terim
B) Arsen Wenger
C) Pep Guardiola
D) Jorge Jesus

8. Dünya tarihinde en fazla gol atan futbolcu kimdir?

A) Pelé
B) Ronaldo
C) Messi
D) Cristiano Ronaldo

9. NBA de en fazla sayı atılan, tamı tamına 317 sayı kaydedilmiş olan, maç hangi iki basketbol takımı arasında oynanmıştır?

A) Boston Celtics – Miami Heat
B) Los Angeles Lakers – Golden State Warriors
C) Houston Rockets – Washington Wizards
D) Denver Nuggets – Utah Jazz

10. 1996 NBA draftlarında Charlotte Hornets tarafından 13. sıradan seçilen 26 ocakta geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybeden ünlü basketbol oyuncusu kimdir?

A) Kareem Abdul-Jabbar
B) Kobe Bean Bryant
C) Allen Ezail Iverson
D) LeBron James

Black Mamba
Black Mamba

Sanat Temalı Genel Kültür Soruları

1. Türk sanat müziğinin önde gelen üstadlarından biri 600’ü aşkın plağı ve kasedi olan ve herkes tarafindan “Sanat Güneşi” diye adlandırılan, 1996 yılında kendisi için düzenlenen bir ödül töreninide kalp krizi geçirirerek hayatını kaybeden sanatçımız kimdir?

A) Ferdi Tayfur
B) Müzeyyen Senar
C) Zeki Müren
D) Muazzez Ersoy

2.  I Got A Woman ,Georgia On My Mind, Unchain My Heart ve Hit the Road Jack gibi  efsane şarkıları ile tanınmış “Ruh Müzik” türünün öncülerinden biri olan ünlü piyanist kimdir?

A) Ray Charles
B) Fazıl Say
C) Louis Armstrong
D) Miles Davis

3. 1994 yılında yayımlanmış, Tom Hanks’in başrolünde oynadığı düşük iq sahibi birisinin yaşadıklarını anlatan dram filminin ismi nedir?

A) Sevginin Bağladıkları
B) Yeşil Yol
C) Forrest Gump
D) Yeni Hayat

4. Amerikan film endüstirisinin, Amerikan yerlilerine -apaçiler-  tutumu nedeniyle 2 defa kazanmış olduğu oscar ödüllünü almayı reddetmiş olan ünlü aktör kimdir?

A) John Dean
B) Marlon Brando
C) Alfredo James Pacino
D) Robert Mario De Niro

5. 2018 Grammy ödüllerinde tarihte ilk kez bir hip hop şarkısı yılın en iyi şarkısı seçilmiştir. Ödülü kazanan şarkının adı nedir?

A) This Is America – Childish Gambino
B) God’s Plan – Drake
C) All Stars – Kendrick Lamar
D) Old Town Road – Lil Nas x

6. 1906 yılında çizilen dünya’daki ilk çizgi filmin adı nedir?

A) Miki Fare
B) Sevimli Hayalet Casper
C) Pokemon
D) Komik Yüzlerin Mizahi Aşamaları

7. Rembrant Van Rijn’nın 1642 yılında tamamlamış olduğu tablosunun ismi nedir?

A) Yıldızlı Gece
B) Gece Devriyesi
C) Belleğin Azmi
D) Son Akşam Yemeği

8. Sarı Mehmet kitabının yazarı kimdir?

A) Nazım Hikmet
B) Yaşar Kemal
C) Orhan Pamuk
D) Sabahattin Ali

9. Auguste Rodin’nin bir taşa oturup derin düşüncelere dalmış bir adamı tasvir eden heykelinin ismi nedir?

A) Ermiş
B) Düşünceli
C) Diyojen
D) Filozof

10. Aşağıdakilerden hangisi realist yazarların özelliklerinden biri değildir?

A) Ayrıntı ve betimleme bu tür yazarlarda fazlasıyla görülür.
B) Roman yazarlar
C) Realist yazarlar genelde halkın ve politakanın içinde bulunduğu durumu eleştirirler.
D) Bilinçdışı gerçekleşilen olaylar onların yaratıclık ve ilham kaynağıdır.

genel kültür soruları
Gece Devriyesi

Karışık Genel Kültür Soruları

1. Avrupa ülkelerinin bir araya gelerekten, Avrupdaki güç dengelerini eşitlemek, huzur ve barış ortamı oluşturmak için kurulmuş olan birliğin adı nedir?

A) Avrupa Birliği
B) Birleşmiş Milletler
C) Uluslararası Para Fonu
D) Schengen Bölgesi

2. Aşağıdaki egzotik meyvelerden hangisi ağaçta yetişmez?

A) Hindistan Cevizi
B) Ananas
C) Mango
D) Ejder Meyvesi

3. Tektonik hareketler ne demek ?

A) Litosferdeki kırılma, alçalma ve yükselme gibi olaylar.
B) Paralel faylar ile çevrili depresif bloklardır.
C) Hafif çekirdeklerde proton sayısının, nötron sayısına eşit ise atomların kararlı yapıda olması durumudur.
D) Bir davranışın doğru ve yanlış olduğunu bulmak için sarf edilen etik  mücadele.

4. Aşağıdaki biyomlardan hangisi İskandinavya, Sibirya, Kanada ve Alaskada bulunmaktadır?

A) Dağ Biyomu
B) Tropikal Yağmur Ormanları Biyomu
C) Kutup Biyomu
D) İğne Yapraklı Orman Biyomu

5. Aşağıdakilerden hangisi telli çalgı değildir?

A) Mandolin
B) Tambur
C) Tef
D) Cümbüş

6. 1347-1351 yılları arasında Orta Asya ve Çinden yayılmaya başlamış ve Avrupanın  üçte birirni, dünya da 200 milyon kişinin ölümüne neden olan salgının ismi nedir?

A) İspanyol Gribi
B) Kara Veba
C) Justinianus Veba Salgını
D) Great Stink

7. Aşağıdaki oyunların hangisi dünyada oyuncu sayısı en fazla olandır?

A) Minecraft
B) Counter-Strike: Global Offensive
C) League of Legends
D) World of Warcraft

8. Aşağıdakilerden hangisi Google’ın kurucularından biridir?

A) Sergey Brin
B) Bob Kahn
C) Vinton Cerf
D) Bill Gates

9. Aşağıdaki kimselerden hangisi Amerikan’da köleliği bitiren Amerikan devlet başkanıdır?

A) George Washington
B) Theodore “Teddy” Roosevelt
C) Barack Hussein Obama
D) Abraham Lincoln

10. İkinci Dünya savaşında müttefik olan aşağıdaki devletlerden hangisi ” Mihver Devletlerinden” biri değildir?

A) Almanya
B) İtalya
C) Japonya
D) Sovyetler Birliği

genel kültür soruları
Pearl Harbor

 

Cevap Anahtarı

Bilimsel Genel Kültür Sorularının Cevapları

1.  Cevap D -Jupiter-
2. Cevap D -Albert Einstein
3. Cevap D -Simya-
4. Cevap D -Marie Curie-
5. Cevap A -Herschel Uzay Gözlemevi-
6. Cevap C -Enerji yokken var, varken yok edilemez… Ancak bu enerjinin biçimi değiştirilebilir.-
7. Cevap D -Dmitriy Mendeleyev-
8. Cevap C  -Venüs-
9. Cevap D -Albert Nobel-
10. Cevap A -UY Scuti-

Tarihi Genel Kültür Sorularının Cevapları

1.  Cevap A -1930 seçme 1934 seçilme-
2. Cevap B -Kayser-i Rum-
3. Cevap D -James Mellaart-
4. Cevap A -Yedi Gün Savaşı-
5. Cevap D -Kraliçe Victoria-
6. Cevap D -Stonehenge-
7. Cevap A -Vinton Cerf-
8. Cevap B -Kavimler Göçü-
9. Cevap  C -2. Beyazıt-
10. Cevap B -3 Nisan-

Spor Temalı Genel Kültür Sorularının Cevapları

1. Cevap C -Philippe Mexès-
2. Cevap D -Miroslav Stoch-
3. Cevap B -Ashleigh Barty
4. Cevap D -Michael Gerard Tyson(Malik Abdul Aziz)-
5. Cevap A -Michael Jordan-
6. Cevap D -Michael Schumacher-
7. Cevap C -Pep Guardiola-
8. Cevap A -Pelé-
9. Cevap C -Houston Rockets – Washington Wizard-
10. Cevap B -Kobe Bean Bryant-

Sanat Temalı Genel Kültür Sorularının Cevapları

1. Cevap C -Zeki Müren-
2. Cevap A -Ray Charles-
3. Cevap C -Forrest Gump-
4. Cevap B -Marlon Brando-
5. Cevap A -This Is America – Childish Gambino-
6. Cevap D -Komik Yüzlerin Mizahi Aşamaları-
7. Cevap B -Gece Devriyesi-
8. Cevap B -Yaşar Kemal-
9. Cevap D -Filozof-
10. Cevap  D -Bilinçdışı gerçekleşilen olaylar onların yaratıclık ve ilham kaynağıdır.-

Karışık Genel Kültür Sorularının Cevapları

1. Cevap A -Avrupa Birliği-
2. Cevap B -Ananas-
3. Cevap A -Litosferdeki kırılma, alçalma ve yükselme gibi olaylar.-
4. Cevap D -İğne Yapraklı Orman Biyomu-
5. Cevap C -Tef-
6. Cevap B -Kara Veba-
7. Cevap C -League of Legends-
8. Cevap A -Sergey Brin-
9. Cevap D -Abraham Lincoln-
10. Cevap D -Sovyetler Birliği-

 

Özet

Bu makalede sizlere genel kültür soruları içeren testler hazırladık. İlk kısım dört kategoriden oluşmakta diğer kısım ise karışık bir test oldu. Bilim, sanat, tarih ve spor gibi konulardan herkese hitap edecek şekilde sorular yukarıda yer almakta. Umarım yeni bilgiler edinmişsinizdir, edinmeseniz bile bilginizi tazelemenize yardımcı olmuşuzdur.

Kaynakların çoğunu wikipedidan sağladık.

 

Benim Düşüncelerim 

Sizlere kaliteli ve özgün içerikler sunmaya gayret gösteriyoruz. Bu makalede sizler için hazırladığımız 50 tane soruyu test halinde sunduk umarım beğenmişsinizdir. Elimden geldiği kadarıyla en iyisini yapmaya çalıştım. Soruların içinden favori sorunuzu yorumlara yazabilirsiniz.


Önerilen İçerikler

10 Tane Genel Kültür Sorusu

10 Tane Atasözü Ve Anlamları

Kitap Okuma Programları Android Ve iOS İçin

Ücretsiz Google Sertifikası Nasıl Alınır

Gezegenlerin İsimleri Ve Özellikleri Nelerdir ?

Öncekini Oku

Steam Random Key Kullanma – Nasıl Aktifleştirilir ?

Sonrakini Oku

Kedi Türleri – Irkları Cinsleri & Özellikleri Hakkında Bilgiler

13 yorum

  • Your style is unique compared to other people I have read stuff
    from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just
    bookmark this page. adreamoftrains website host

  • Thanks for ones marvelous posting! I genuinely enjoyed reading
    it, you’re a great author.I will make sure to bookmark your blog and will eventually
    come back later on. I want to encourage you to continue your great posts, have a nice weekend!

  • Heya are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create
    my own. Do you need any html coding knowledge to make your own blog?
    Any help would be greatly appreciated!

  • 50/50 ağlayın sorular gayet güzel miss gibi de full yaptım.

  • ben bu soruların bacısına tekme atayım bune mk 41 doğru çıktı neyse 9 yanlış iyidir 10 tanesini götümden sallayarak tutursamda bişe olmaz.

  • 37/50 ulan mailden geliyorum 1 soru farkla sizi geçemedim pih amk neyse bir dahaki sefere 10 tane genel kültür sorusu olanı çözmüştüm onda 10/10 yaptıydım da 50 soru olunca zorlaşmış :d

  • soruların hepsi çok güzel fakat ben malım 28 doğru çıktı hasktr

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir